Arkitekturdialog med landets politikere

Kom og deltag den 11. september fra kl. 9.00

Hvordan kan arkitektur bidrage til at forandre og udvikle vores samfund? Det vil arkitekter og arkitektstuderende drøfte med ministre, folketingsmedlemmer og lokalpolitikere mandag den 11. september i Udstillingsbygningen, Nørreport 22.  Men også du er velkommen til at møde frem og give dit besyv med.

Blandt dagens mange debatdeltagere er Transport, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen, borgmester Jacob Bundsgaard, administrerende direktør i BL, Bent Madsen,  chefkonsulent i Kulturstyrelsen, Birgitte Jahn, stadsarkitekt Stephen Willacy og arkitektskolens rektor Torben Nielsen.

ny1. letters.352X352

Fra breve til dialog

Debatdagen er kulminationen på projektet Letters to the Parliament, hvor aarhusianske arkitektstuderende og praktiserende arkitekter har skrevet i alt 200 breve til 52 danske folketingspolitikere og ministre. Formålet med brevene har været at give visioner og ideer videre til landets politikere og skabe en direkte og konstruktiv dialog mellem arkitektstanden og landets beslutningstagere om fremtidens udfordringer.

Brevene blev den 18. august overrakt til Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, og derefter fordelt til modtagerne. Det er på den baggrund dialogen indledes den 11. september.

Letters 725x442

Byrådsmedlem Camilla Fabricius diskuterede med arkitektskolens studerende, da de den 28. april skrev breve til ministre og folketingsmedlemmer.

Verdensomspændende

Konceptet bag Letters to the Parliament er skabt af Eva Franch, CEO og kurator for Storefront for Art and Architecture, New York, og foreløbig gennemført i mere end tolv storbyer verden over.  Arkitektskolen Aarhus har gennemført projektet i tæt samarbejde med The Architecture Project og er en del af skolens udstilling i anledning af Aarhus 2017, Architecture Moves. Dialogmødet den 11. september bliver samtidig åbningen på Rising architecture Week.

Program

Dagens program ser således ud:

09.00
Officiel åbning af RISING Architecture Week ved Ole Birk Olesen, Transport-, bygnings- og boligminister, og Juliana Engberg, Programdirektør, Fonden Aarhus 2017.

09.15-10.00
Debat 1: Kvalitet i byggeriet og mangfoldighed i boligudbuddet.

10.15 – 11.15
Debat 2: Bæredygtighed, klima og landskab.

Kaffepause

11.45-12.45
Debat 3: Arkitekturens rolle – et kunstnerisk og samfundsengageret erhverv.

12.45-13.30
Afsluttende kommentarer, rundvisning i udstillingen Architecture Moves og reception.

HVOR: Udstillingsbygningen på Arkitektskolen Aarhus – Parliament of Architecture.

HVORNÅR: Den 11. september kl. 09.00 – 13.30.

Vel mødt!