Studerende underviser børn i arkitektur med LEGO

Seks studerende står bag en arkitektur-sommerskole for børn

Når ungerne har ferie, men mor og far stadig skal knokle i sommervarmen, står seks arkitektstuderende nu klar med en sommerskole for børn mellem 10 og 12 år. Sommerskolen har fokus på arkitektur, og den arrangeres i samarbejde med DOKK1 og LEGO. På sommerskolen, der afholdes på DOKK1, skal børnene være med til at udtænke fremtidens bibliotek – DOKK2 – og så skal projektet bygges i LEGO. Under workshoppens tre dage vil børnene blive undervist af de seks arkitektstuderende. Sommerskolen finder sted fra den 2. til den 4. juli i tidsrummet fra 9.00 til 14.30, og det er gratis at deltage.

“Først vil de lære om hvordan arkitektur relaterer til kroppen og det sanselige ved at udforske omgivelserne og lægge mærke til rummelighed, materialitet og lys. Derefter skal vi bruge det analytiske til at lege med form og udtryk. Vi skal bygge en masse med LEGO og lære, hvordan vi kan eksperimentere med abstraktion, teste ideer og udvikle interessante rum”, forklarer Lumi Gala Tomren, der en af de studerende, der underviser på sommerskolen sammen med Selma Gulden, Jenny Bjerketvedt, Mathias Kruse Jacobsen, Magnus Ankheldrott og Frederik Engelbrecht Jensen.

IMG_3836 IMG_3883 IMG_3896

Hun understreger, at LEGO er det perfekte redskab, når børnene skal undervises i arkitektur.

“LEGO er et fantastisk værktøj, fordi det kan bruges til at udvikle alt muligt – fra vilde ideer og skulpturelle udtryk til detaljerede huse og komplekse masterplaner. Derudover er LEGO så fint, fordi det er tilgængeligt for alle. Vi kan lege med det i fællesskab, og vi kan let formidle vores ideer videre, uden vi nødvendigvis behøver at være vildt dygtige til eksempelvis at tegne. På den måde er LEGO meget demokratisk – men vigtigst af alt, så er LEGO sjovt”, siger Lumi Gala Tomren.

I alt er der plads til 24 børn på sommerskolen, som får lov at boltre sig i klodser stillet til rådighed af LEGO, og sommerskolen vil resultere i en udstilling, som kan opleves på DOKK1 i en måned efter sommerskolens afslutning. Hos de arkitektstuderende er der ikke tvivl om, hvorfor det er vigtigt at lære børn om arkitektur:

“For at sikre en fremtid med god arkitektur og positiv byudvikling, tror jeg, det er afgørende, at børn lærer om arkitektur i en tidlig alder. Vi skal ikke bare uddanne fremtidige arkitekter, men vi skal sørge for, at så mange som muligt forstår, hvad arkitektur er, og hvilken betydning det har for måden vi lever på. Arkitekter har sjældent alene muligheden for at påvirke beslutningerne om, hvordan vi bygger, og derfor er det vigtigt at formidle værdien og glæden ved god arkitektur til så mange, som vi kan”, siger Lumi Gala Tomren.

Hvis du har et barn i alderen 10-12 år, som har lyst til at lære mere om arkitektur gennem leg med LEGO, så skynd dig at book en plads. Der er kun 24 pladser på sommerskolen, og det er gratis at deltage.

Hvor: DOKK1
Hvornår: 2.-4. juli 2018

Tilmelding til sommerskolen foregår gennem DOKK1 på nedenstående link: